TUHKASTA NOUSI UUSI UNELMA – TAIVALKOSKEN TOINEN ROBOTTINAVETTA AVATTIIN

TUHKASTA NOUSI UUSI UNELMA – TAIVALKOSKEN TOINEN ROBOTTINAVETTA AVATTIIN
La nova robotbovejo al Taivalkoski

Piston perukoilla vietettiin juhlapäivää uuden robottinavetan avajaisten merkeissä. Väkeä oli saapunut arviolta parisataa henkeä Taivalkoskelta ja lähikunnista tutustumaan Mikko ja Annika Keräsen maatilayrityksen moderniin tuotantolaitokseen. Pariskunnan entinen navetta tuhoutui tulipalossa puolisentoista vuotta sitten.

-Silloin palosta selvinneet eläimet myytiin ja nyt ostamme kaikki lehmät ja vasikat jalostusyhdistys FABAn kautta. Parin viikon kuluttua tulee ensimmäinen toimituserä eläimiä. Navetassa on tilat 70 lypsylehmän pitoon. Tämä navetta rakennettiin kolmessa kuukaudessa avaimet käteen –toimituksella RKL Poukkulan toimesta, nuoret viljelijät Annika ja Mikko Keränen kertovat.


kuvateksti: Piston Lahtelassa iloitaan uudesta navetasta. Johannes ja Airi Keräsen vuosikymmenten työ jatkuu nyt Mikko-pojan ja Annika-miniän rakennuttamassa robottinavetassa viimeistä huutoa olevan teknologian avulla.

LA RESUMETO ESPERANTE

Unu kaj duono jaroj antaue fajro detruis la bovejon en Pisto-vilag´o en Taivalkoski. Juna agrikulturista paro Annika kaj Mikko Keränen decidis konstrui la novan bovejon kie oni uzos la plej novan teknologion. Jam en novembro komencas la roboto g´ian laboron kaj la lakto produktota de 70 bovinoj estos portota al la entrepreno Kuusamon Juusto de kie la lakto antaueniros al la butikoj kiel fromag´o.

Aini Vääräniemi 26.10.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 6 = 4