VUODEN TAIVALKOSKELAISEKSI KULTTUURIOSAAJA

VUODEN TAIVALKOSKELAISEKSI KULTTUURIOSAAJA

Taivalkosken Yrittäjien järjestämien perinteisten Elomarkkinoiden yhteydessä julkistettiin yrittäjien ja kulttuuritoimen valitsema Vuoden Taivalkoskelainen –kunnianosoituksen saaja. Teatteriohjaaja Elsa Ruokangas palkittiin kukkasin, kunniakirjalla ja Jussi Valtakarin tekemällä veistoksella. Ruokankaan ansioina valitsijat mainitsivat saavutukset taivalkoskelaisessa kulttuurielämässä. Hän toimi kunnan kulttuurisihteerinä ja on ohjannut työnsä ohessa sekä eläköidyttyään näytelmiä Koston, Kurtin, Jokijärven ja Taivalkosken näytelmäryhmille ja teattereille.

Työurallaan Elsa Ruokangas tutki ja tallensi muun muassa kenttärata-aineistoa sekä kehitti kenttärata-asiaa monipuolisesti kulttuurin, historian, perinteenkeräyksen ja matkailun näkökulmista. Hän oli suunnittelemassa ja toteuttamassa kenttäratareittejä maastoon. Hänen kulttuurisihteerityönsä aikana suunnitelmissa oli rakentaa myös Kenttäratakeskus Isokumpuun tai kuntakeskukseen. Kalle Päätalon muistomerkki julkistettiin Ruokankaan työuran aikana, Muuttunut selkonen –kirjan tapahtumapaikat sisältävä kartta on hänen käsialaansa. Ruokankaan kulttuurin edistämiseksi tehdyn työn seurauksena Taivalkoskelle saapuu merkittävä määrä sekä teatteriyleisöä että sotahistoriasta kiinnostuneita matkailijoita, jotka vilkastuttavat kunnan elinkeinoelämää.

LA RESUMETO ESPERANTE

Elsa Ruokangas, la antaua kultursekretario kaj la nuna teatrodirektorino estis premiita kiel la taivalkoskiano de la jaro 2018 pro sia laboro por la komunumo Taivalkoski. La kriterojn por c´i-titolo s´i plenumigis c´ar al Taivalkoski estas venintaj kaj venontaj multaj vizitantoj por vidi la teatraj´ojn kaj la milithistoriajn lokojn, ekzemple la fervojon Feldbahn, pri kiu afero Ruokangas multege laboris tiel ke nun estas videbla la historio de la fervojo en la informaj tabuloj en Isokumpu, Peuralampi kaj Metsäkylä kie situis fervojkonstruadlejro Korvua.

Aini Vääräniemi 5.10.2018

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

40 − = 30