KÄVELLEN HALKI SUOMEN

KÄVELLEN HALKI SUOMEN

Sveitsistä Zurichin lähellä olevasta Watt-nimisestä kylästä kotoisin oleva Claudio Bolt pysähtyi Metsäkylän kaupalle lepäämään hetkeksi kävelyreissullaan Helsingistä Inariin. – Lähdin Helsingistä kesäkuun seitsemäntenä ja arvioin saapuvani Inariin elokuun alkupuolella, Claudio sanoo. –En ole ollut aiemmin Suomessa. Ruotsissa olen kulkenut kanootilla kaksi eri kertaa. Olen myöskin matkannut Karjalan runokylissä. Nyt halusin tulla Suomeen. Kävelen 25 kilometriä päivässä ja nukun pääsääntöisesti teltassa, silloin tällöin myös hotellissa. Haluan selviytyä haasteista. Aluksi kävely raskas rinkka selässä sai selkäni kipeäksi ja jalatkin kipeytyivät. Matkan edetessä aloin tottua tämänlaiseen matkantekoon ja parin viikon kuluttua kävely alkoi sujua hyvin. Inariin saapumiseni jälkeen luultavasti lennän Helsinkiin Ivalosta, Claudio suunnitteli.

LA RESUMETO ESPERANTE
Claudio Bolt el la svislanda vilag´o Watt ripozis en la vilag´vendejo de Metsäkylä dum sia mars´o tra Finnlando, el Helsinko al Inari. – Estas mia unua vojag´o en Finnlando. Antaue mi vojag´is en Svedio kaj en la karelia poemvilag´oj.

Aini Vääräniemi 8.8.2017

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

82 − = 72