TANJAN ELÄMÄÄ PÄÄTALO-KESKUKSESSA

TANJAN ELÄMÄÄ PÄÄTALO-KESKUKSESSA

Touko-kesäkuun näyttely Elämää on Tanja Luukkosen 12. näyttely, lisäksi hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä Suomessa, Ruotsissa, Venäjällä ja Amerikassa.

Tanja Luukkonen tuli Uralilta Kostamukseen ja opiskeli siellä kolme vuotta taidekoulussa, sen jälkeen hän suoritti neljän vuoden pedagogiset opinot Petroskoissa. Valmistuttuaan hän opetti Rukajärven yläasteella piirustusta ja kuvataiteita 18 vuoden ajan. Hän muutti Suomeen ja Taivalkoskelle vuonna 2005. Nykyään hän asuu Oulussa, mutta side Taivalkoskelle on yhä olemassa. Hän opettaa kansalaisopistossa tuohi- ja nahkatöitä sekä sisustustaidetta.

-Tultuani Suomeen aloin tosissani maalata. Opin uusia tekniikoita ja aloin maalata ja piirtää tuohelle. Nykyään olen alkanut tehdä nahkatauluja raaputustekniikalla. Eniten pidän lyijykynätöiden tekemisestä. Nuorempi tyttäreni Anastasia on paras kriitikkoni ja hän on myös mallini samoin kuin toinen tyttäreni Ilona. Maalaan usein tauluja itse ottamistani valokuvista, otan vaikutteita lehdissä olleista kuvista. Maalaan työni nykyisin kotona. Toimin Suomi-Venäjä-seurassa ja sitä kautta saan näyttelyn Ouluun ensi tammi-helmikuuksi. Suunnittelen nyt keskittyväni nahkaan enemmänkin, haluaisin suunnitella nahkavaatteita, laukkuja ja kenkiä, joihin tulisi raaputustekniikalla tehtäviä kuvia, visioi taiteilija Tanja Luukkonen.

LA RESUMETO ESPERANTE

La maja-junia ekspozicio en Päätalo-centro nomas La Vivo. Artistino Tanja Luukkonen venas el Ural-montaro. S´i studis artan kaj pedagogion en Petroskoi dum sep jaroj. S´i instruis arton en Rukajärvi liceo dum 18 jaroj. S´i venis al Taivalkoski en la jaro 2005 kaj poste movig´is al Oulu. S´i pentras pri la bildoj kiujn s´i mem fotas. Iamtiam s´i prenas ideojn el la bildoj en gazetoj. Ankau siaj filinoj estas modeloj al la pentraj´oj.

Aini Vääräniemi 24.5.2017

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

72 + = 75