ELOMARKKINAT TOIVAT ELOA

ELOMARKKINAT TOIVAT ELOA

Elomarkkinat 2016 oulunyritt Elomarkkinat 2016 väkeä

Taivalkosken Yrittäjien järjestämien elomarkkinoiden avauspuheen piti Oulun Yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Marjo Kolehmainen. –Taivalkosken Yrittäjäyhdistys on iso asia Taivalkoskelle. Yhdistys on aidosti läsnä yrittäjien arjessa. Elomarkkinat ovat erittäin hyvää toimintaa, täällä yrittäjät voivat tavata toisiaan ja kuntalaisia. Toivotaan, että yrittäjille tulisi myös kauppaa, Kolehmainen toivoo markkinoiden alkajaisiksi

Elomarkkinoiden yhteydessä jaettiin Vuoden taivalkoskelainen –tunnustuspalkinto. Historian neljännen palkinnon saivat taivalkoskelaiset urheiluseurat Taivalkosken Kuohu ja Metsä-Veikot85. Kyseiset seurat talkoolaisineen ja pitäjän muiden yhdistysten talkoolaisten avulla järjestivät maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn SM-kisat viime kevättalvella. Onnistuneet kisajärjestelyt toivat Taivalkoskelle myönteistä julkisuutta, lupauksen uusien kisojen pidosta sekä nyt Vuoden taivalkoskelainen –tittelin. Seurojen edustajien lisäksi kukkakimpun sai myös Petri Voutilainen, jonka käden jälkeä nähtiin päivittäin kisojen TV-toteutuksen yhteydessä.

Elomarkkinat 2016 vuodentakelaisetpekat

-Arvostamme kovasti tätä palkintoa, palkittujen puolesta puhunut Metsä-Veikot 85 ry;n puheenjohtaja Matti Tyni sanoi. –Kiitämme tässä kaikkia talkoolaisia työstä ja Taivalkosken kuntaa urheilupaikkoihin panostamisesta. Muualla Suomessa ihmetellään miten näin pienessä kunnassa voidaan järjestää huippukisoja. Hyvät kisaolosuhteet tuovat meille uudet kisat joten tervetuloa talkoolaiset taas töihin vuonna 2018, Matti Tyni toivottaa. Kuvassa ovat myös
Tuomo Leinonen Taivalkosken Kuohusta, Taivalkosken Yrittäjien puheenjohtaja Pekka Vääräniemi ja Taivalkosken kunnan sivistysjohtaja Pekka Turpeinen.

Elomarkkinoiden juhlapuheessa sivistysjohtaja Pekka Turpeinen kiitteli Taivalkosken yhteisöjä aktiivisuudesta. –Kun samanmieliset ihmiset perustavat yhteisöjä, päämäärä on saada hyvää aikaan. Taivalkoskella seuroilla ja yhdistyksillä on yhteistoimintaa, joka saa hyvää aikaan laajemminkin. Tästä esimerkkeinä ovat maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn SM-kisat ja pöllinparkkuun MM-kisat. Myös elomarkkinat ovat monen yhteisön onnistuneen yhteistoiminnan tulos.

Elomarkkinat 2016 Mattilatkenperussuom

Markkinoiden vetonaulana oli tuoreen sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilan vierailu. –Lupautuessani tulemaan elomarkkinoille en vielä tiennyt tulevani tänne ministerinä. Mielelläni tulin, en voi vastustaa taivalkoskelaisten puoluetovereitteni kutsua, perussuomalainen Mattila hymyilee. Ja onhan sukuni täältä lähtöisin, pappani mummo Brita Kaisa Polojärvi ja miehensä Juho Hekkala muuttivat aikoinaan Polojärveltä Kiiminkiin. Iso perhe lähti sinne etsimään elämisen mahdollisuuksia, Mattila kertoo. –Paljon on töitä tiedossa toimessani ministerinä. Sotea viedään eteenpäin hallituksen linjausten mukaisesti. Maakuntauudistus ja sote ovat käsikädessä, paljon on rakennettavaa. Työ täytyy tehdä tarkasti, että lopputuloksesta tulee hyvä. Siis työ jatkuu, vain henkilö vaihtuu nyt, ministeri Pirkko Mattila sanoo.

Elomarkkinat 2016 MattilaHeikkilym

Ministeri Pirkko Mattilan puheille tuli useita terviisipoikia ja –tyttöjä. Maanviljelijä Heikki Luokkanen kyseli onko ministerillä matkassa maatalouden kriisipakettia. Terveisinä Helsinkiin hän lupasi lopettaa heti maanviljelyn kun tulee sellainen paketti, joka takaa viljelijälle viiden vuoden palkan työnteon lopettamisen jälkeen. Muut yleisöterveiset koskivat omaishoidontuen korottamista ja petoeläinten määrän rajoittamista asutuksen läheisyydessä. Mattila lupautui viemään terveiset muiden ministerien tietoon.

Taivalkosken Yrittäjien arvonnassa onni suosi pääpalkintoa Stiga-ruohonleikkuria arvottaessa Ilpo Kerästä. Veneen voitti Ville Moilanen ja uima-allas matkaa Heikki Räisäselle Kylmäluomalle.

LA RESUMETO ESPERANTE

Jam la tradicia evento komence de autuno okazis c´i-jare sub varia vetero, estis pluvo, nuboj, suno kaj iom stormis. Okdek entreprenistoj el c´iuflanke de Finnlando vendis siajn produktojn al taivalkoskianoj kaj najbarvilag´anoj.
Lau la voc´donado taivalkoskianoj elektis la Taivalkoskianoj de la jaro. Tiun titolon ricevis du sportkluboj kiuj kunlaborinte arang´is Finnlandc´ampionkonkurson en skiado, skisaltado kaj kombinado lastvintre. En la jaro 2018 denove okazos la konkurso en Taivalvaara en la skiadcentro de skisaltisto Tapio Räisänen. Li atingis la mondc´ampionon en skisaltado en la jaro 1978 en Lahti.
La vizito de j´uselektita ministro de socialaj kaj sanaferoj Pirkko Mattila estis unu el la plej gravaj kialoj kiu allogis tiom da publiko al la autun´evento. Taivalkoskianoj sendis siajn esperojn al la sidanta regno pri plibonigo la nunan situacion de agrikulturistoj, pri altigo de la salajro por homoj kiuj prizorgas siajn malsanajn au maljunajn familianojn, pri permesigo de malaltigo de la kvanto de lupoj, ursoj, lingoj kaj aliaj dang´eraj bestoj se ili venas al la g´ardenoj de la log´antoj. Mattila promesis porti la aferojn surtablon de siaj kolegoj en Helsinko.

Aini Vääräniemi 3.9.2016

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

78 + = 86