AMOS MUSEOKOIRA JA KOTISEUTUMUSEON KESÄ

AMOS MUSEOKOIRA JA KOTISEUTUMUSEON KESÄ

Taivalkosken uudistunut kotiseutumuseo kutsuu matkailijoita ja kuntalaisia tutustumaan Taivalkosken historiaan. Jo toista kesää museolla on vartioinut kultainen noutaja Amos, joka nimitettiin Taivalkosken kotiseutumuseon viralliseksi museokoiraksi.

Museoamospaulmik16

Pauliina Immonen ja Mikko Taivalkoski työskentelevät museolla heinäkuun loppuun saakka päivittäin kello 11-17. Amos museokoira on paikalla Mikon työvuorojen aikana. Museon onkapannu on monelle kiinnostava nähtävyys. Uutuutena museolla on Mörkölästä siirretyn navetan latoon pystytetty valokuvanäyttely ja kahvila.

Museolatokahvila16

Kotiseutumuseolla vietettiin Eeva-Kaisa Jakkilan ja Jussi Valtakarin taidenäyttelyn avajaisia. Näyttely on museoon kuuluvassa Virkkusen viina-aitassa.

Museoeevakaisajussi16 Museoviina-aitannäyttely16

-Museon uudistuksia ovat uudet opastetaulut, suurvalokuvat ja Mörkölän navetan latokahvila. Kahvilassa yleisö voi kirjoittaa muistelukirjaan tietoja valokuvien henkilöistä ja tapahtumista sekä kuvata tunnelmiaan uudistuneella museoalueella, kulttuurituottaja Virve Seiteri esittelee.

Museovirvejussieevakaisa16

Museotynnyritkuvat16 Museoviisiseinäinenaitta2kuvat

-Kotiseutumuseo odottaa runsasta vierailijamäärää tutustumaan museon historiaan, esineisiin ja vanhoihin valokuviin, kulttuurituottaja Virve Seiteri toivottaa.

TRADUKETO ESPERANTE

La hejmregiona muzeo de Taivalkoski estas renovigita kun kafejo kaj malnovaj bildoj ligite al la muzeaj´oj. Jam la duan someron oni povas vidi la hundon Amos kiu estas nomigita kiel la oficiala muzeohundo de Taivalkoski hejmregiona muzeo. Ci-somere estas la ekspozicio de taivalkoskiaj artistoj Eeva-Kaisa Jakkila kaj Jussi Valtakari en malgranda stokeja konstruaj´o kie dum du antauaj jarcentoj oni konservis brandbarelojn. La museo estos malfermita g´is 31-a de julio.

Aini Vääräniemi 13.7.2016

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 1 = 5