MERKKIHENKILÖITÄ PÄÄTALO-KESKUKSESSA

MERKKIHENKILÖITÄ PÄÄTALO-KESKUKSESSA

Taivalkosken palvelukeskuksen asukkaat ja heistä maalatut taulut täyttivät Päätalo-keskuksen taidenäyttelytilan kesä-heinäkuun näyttelyn avajaisissa.

Merkkihenkilötkahvilla

Kolme vuotta sitten alkanut taideprojekti päättyi juhlakahveihin, jotka nautittiin Tuomo Naumasen pianomusiikin säestyksellä. Taiteilija Jussi Valtakarin, muotokuvien mallihenkilöiden, palvelukeskuksen henkilökunnan sekä kulttuurituottaja Virve Seiterin yhteistyö mahdollistivat taideprojektin toteutumisen. –Tämä tilaisuus oli ihanin taidenäyttelyn avajaistilaisuus, näyttelyiden järjestäjä Virve Seiteri huokaa.

-Tärkeistä ihmisistä on aina tehty muotokuvia, siitä ajatuksesta taideprojekti sai alkunsa, Jussi Valtakari sanoo. –Palvelukeskuksessa oli mukava työskennellä, talossa oli hyvä tunnelma. Oli hienoa miten asukkaat päästivät minut koteihinsa maalaamaan. Osan tauluista maalasin valokuvista, ne ovat isompia kokonaisuuksia eivätkä niinkään muotokuvia vaan tunnetta ja elämää, Jussi Valtakari kuvailee.

Myös muotokuvien mallit pitivät taideprojektista ja avajaisista.
Merkkihenkilösirkkaylisirniö

–Oli mahtava kertakaikkisesti tämä tilaisuus, palvelukeskuksessa asuva Sirkka Ylisirniö kiittää. –Olin juuri tullut Katajaan, kun taideprojekti alkoi. Oli koti-ikäväkin. Omaiset kyllä kävivät paljon luonani, se poisti koti-ikävää. Olen aina tutustunut helposti ihmisiin, niin Katajassakin kävi yksiin puheet hoitajien ja toisten asukkaiden kanssa. Hyvät on muistot Katajasta. Monesti saattoi auttaa koti-ikävässä kun laskettiin leikkiä. Nyt en enää ikävöi. Käyn kotona aika usein. Sairaus ei ole henkisesti minua lannistanut, vaikka tiedän etten parane vaan lääkkeillä yritetään pitää vointini entisellään. Ajattelen että eletään päivä kerrallaan. Olen lohdutellut sillä ajatuksella toisiakin, Sirkka Ylisirniö sanoo.

Merkkihenkilörikhardnissinahojussi

Rikhard Nissinaho ja taiteilija Jussi Valtakari muistelevat taideprojektin aikaisia mukavia juttutuokioita.

LA RESUMETO ESPERANTE

Taivalkoskia pentristo Jussi Valtakari kaj la log´antoj de servocentro por gemaljunuloj kunlaboris en la arta projekto. Valtakari pentris la portretojn kaj vivon en la hejmc´ambroj de la log´antoj. Ambau Valtakari kaj gemaljunuloj tre s´atis pri la projekto. Fine oni pendis la pentraj´ojn surmuren en la ekspozicia c´ambro de Päätalo-centro en Taivalkoski.

Apude al ekspozicio estas alia ekspozicio pri verkisto Kalle Päätalo kaj lia domkonstruista kariero. Surloke situas ankau la kopio pri lia laborc´ambro. Oni povas rigardi la enhavon de laborc´ambro en la adreso tarinasoitin.fi/kallepaatalo.

Aini Vääräniemi 11.7.2016

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 1 = 2