YHTEISVASTUUTA PYHÄKYLÄSSÄ

YHTEISVASTUUTA PYHÄKYLÄSSÄ

Suomussalmen sivukylillä sijaitsevissa kirkoissa pidettiin pääsiäisen aikana Jumalanpalveluksia Vuokin ja Ruhtinansalmen rajaseutukirkoissa ja Näljängän kyläkirkossa. Lisäksi Pyhäkylän koululla oli yhteisvastuutilaisuus jonka aluksi pastori Tatu Ryyti toimitti sanajumalanpalveluksen pääsiäisen tapahtumista.

TATURPYHÄK
-Yhteisvastuukeräyksen juuret sijoittuvat sodan jälkeiseen aikaan. Kirkko alkoi kerätä varoja tuhotun Lapin jälleenrakentamiseen. Myöhemmin keräys laajeni yhteisvastuukeräykseksi. Mukaan tuli kansainvälisyys. Nykyisin kerätään varoja aina sekä kotimaan että ulkomaan kohteen hyväksi. Yhteisvastuukeräyksestä osa menee oman seurakunnan diakoniatoimintaan. Tämänvuotinen ulkomaan avustuskohde on Haiti, jossa Kirkon Ulkomaanapu rakentaa kouluja tsunamin tuhoamien koulujen tilalle. Kotimaan kohteena on auttamisverkoston luominen vanhuksille. Suurella sydämellä –hankkeessa kootaan verkostoa henkilöistä, jotka voivat pyydettäessä auttaa vanhuksia eri tilanteissa, Lipaskeräys on hyvä keräysmuoto. Lippaita voi hakea seurakunnasta, Tatu Ryyti kertoo yhteisvastuukeräyksestä.
Pyhäkylässäkin kiertää keräyslipas, johon kukin voi laittaa haluamansa avustussumman.

LA RESUMETO ESPERANTE

En la unua pasktago okazis Diservo kaj malfermo de c´i-jara monkolektado de komuna respondeco de la Finna kirko. Per la kolektota mono oni helpos rekonstruadon de lernejoj en Haiti kien atingis tsunamo. La hejmlanda projekto `Per la granda koro` ricevos parton de la kolektado. En la projekto oni faras reton pri la homoj kiuj povos helpi malgejunulojn. Malgranda parto de la kolektado restas en hejmkomunumo kaj estos uzota por la diakonlaboro.

Aini Vääräniemi 12.4.2015

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

66 − 60 =