KALLIO-KALLE, KETTU-PELLE JA LUUKKOS-LAURI TAMPEREEN TYÖLÄISPUISTOSSA

KALLIO-KALLE, KETTU-PELLE JA LUUKKOS-LAURI TAMPEREEN TYÖLÄISPUISTOSSA

Kalle TampereKettu-Pelle Tampere

tampere2015 055
Kalle Päätalon Kirja-muistomerkin teräksisistä lehdistä leikatut ihmishahmot muuttivat Taivalkoskelta Tampereen vanhaan tehdasmiljööseen viime kesänä. Tammerkosken sillalle näkyvää suurta Tampella-kylttiä voi käyttää opasteena matkalla Aleksandra Siltasen puistoon, jonne hahmot pystytettiin Kalle Päätalon tamperelaiseksi muistomerkiksi. Muistomerkit on suunnitellut Arja Renell.
Tampereen kaupunki on nimennyt työläisnainen Alexandra Siltasen kunniaksi puiston, joka on Vapriikki-museon takana. Siellä kirkonkyläläinen Kettu-Pelle eli Antti Jakkila, metsäkyläläinen Lauri Luukkonen ja muut taivalkoskelaiset muodostavat savotalta palaavan Kalle Päätalon johdolla Maaltamuutto –nimisen Kalle Päätalon muistomerkin.

ESPERANTE

En Tampereo, kie la amata verkisto Kalle Päätalo log´is kaj verkis siajn librojn, oni povas trovi memorstatuon La Movig´o for la kamparo. Tie oni vidas la personfigurojn kiuj estas la samaj ol en la memorstatuo de Kalle Päätalo en Taivalkoski, sia naskig´municipo. En Taivalkoski oni trancis la figurojn de la ferplatoj kiuj simboligas la foliojn de la libroj de Kalle Päätalo. Tiuj librofolioj staras en La Placo de Kalle Päätalo. Kontrau la folioj staras la granda libro kaj kune ili nomig´as la memorstatuo La Libro. La trancigitaj figuroj estis movigita al Tampereo kaj nun ili staras c´e la roko en La Parko de Alexandra Siltanen.

Aini Vääräniemi 15.3.2015

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

47 + = 55