TAVOITTEENA SPES PATRIAE

TAVOITTEENA SPES PATRIAE

Abit.Tki2015
Taivalkosken abit juhlivat pitkän kouluputken päättymistä ruokailemalla Hotelli Herkossa, esittelemällä tekemäänsä abivideoa ja tekemällä perinteisen kuorma-autoajelun kylän keskustaan.
Turo Vääräniemi trubadurix
Abien riemua säesti trubaduuri Turo Vääräniemi soittamalla trumpettia ja huuliharppua Kalle Päätalon torilla.
abit2015ym 041
Taivalkoskella penkkareita vietti 21 abiturienttia. Heistä kaverukset Kimmo Luokkanen ja Sauli Vääräniemi kertoivat jäävänsä kaipaamaan kouluaikojen yhteishenkeä ja porukkaan kuulumista. – On mukavaa, kun on ollut kavereita, ei ole tarvinnut olla yksin, sanovat pojat.

LA RESUMO ESPERANTE

Post la studado dum dekdu jaroj feriis la studentoj de Taivalkoski gimnazio sian lastan tagon en la lernejo. Komencos la periodo de memstara studado por la granda ekzameno kiu jam parte okazis: auskultadaj ekzamenoj de diversaj lingvoj kaj la unua parto de la ekzameno de gepatra lingvo. Aliaj ekzamenoj okazos dum marto.
Dum la lasta lerneja tago la studentoj lunciis en la loka restoracio, Hotelo Herkko, kiu estas nomita lau la patro de verkisto Kalle Päätalo. Posttagmeze la studentoj rondsoforis per la sarg´auto kie akompanis la muzikisto Turo Vääräniemi ludante la himnon Finlandia, la dancon Säkkijärven polkka kaj la internacian kanton Internationale.

Aini Vääräniemi 21.2.2015

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

21 + = 28