VALOKUVAUS ON TEKEMISTÄ

VALOKUVAUS ON TEKEMISTÄ

Taivalkosken kouluilla järjestettiin viime vuonna valokuvauskilpailu ”Spirit of Taivalkoski”. Kilpailun voitti Samuel Manninen kuvallaan Kuutamoyö. – Kuvasin kilpailutyön Jokijärventiellä, kertoi Samuel. – Kuvaan pääasiassa luontoa.
Muut palkitut olivat Inka-Amanda Määttä sekä Tynin sisarukset Topias, Ella ja Reeta. Kuvat olivat osa Päätalo-keskuksen helmikuun näyttelyä. Kilpailutyöt ovat olleet näyttelyssä myös Puolassa.

kuutamoyö

topias (2)
Topias Tynin valokuva ”Latu metsään”. Topias otti yläkoulun kameran lainaan kuultuaan kilpailusta. Hän lähti vartavasten metsään kuvaamaan. Kuvassa oleva Ippe-koira on valokuvausta harrastavan Tynin perheen eräs suosittu kuvauskohde. – Kameran käytön oppiminen oli parasta tässä kilpailussa, sanoi Topias.

pilkillä ella
Ella Tyni valitsi kuvan ”Pilikillä” monien hyvien kuvien joukosta. – Tämä tuntui parhaalta. Kuvaan yleensä luontoa, varsinkin auringonlaskuja ja maisemia. On hauskaa katsella varsinkin vanhoja valokuvia, kun tulee muistoja mieleen, Valokuvaus on mukava harrastus, suosittelen sitä kaikille, sanoi Ella.

Inka-Amanda Määttä kuvaa paljon ja kaikkea mahdollista. – Monesti kuvaan Nöpöä ja Ressua, ne ovat kani ja koira. Myös ilmastoa on kiva kuvata, kun on vaaleita ja tummia sävyjä. Pienenä yritin kuvata revontulia, mutta en saanut kuvatuksi vihreää väriä kunnolla, sanoo kolmasluokkalainen Inka-Amanda. – Valokuvaaminen on kivaa. Jos ei ole tekemistä niin voi mennä kuvaamaan. Se on sitten sitä tekemistä.

inka
Inka-Amandan työn nimi on ”Ihana kevät”.

Aini Vääräniemi 9.3.2014

TIEDOKSI: TIISTAINA 11.3.2014 KLO 18.30 Ylen TV2-ohjelmassa PS (Puoli seitsemän) Janne Huttusen raportti Kenttäradalta Taivalkoskelta.

2 thoughts on “VALOKUVAUS ON TEKEMISTÄ

 1. m

  Vautsi miten upeita kuvia ja mitkä maisemat!! Saatte naattia kunnon talavesta! Taidan muuttaa sinne ilmastopakolaisena. Yritin katsoa yle areenasta sen puoli7, mutta en nähnyt kenttärata-juttua?

  Vastaa
 2. Aini

  Kiitos kommentista! Joo kyllä lapset on löytäneet hienoja kuvauskohteita. Täällä on vielä samanlainen maisema kuin tuossa taustakuvassa, paitsi puut ei tietenkää oo lumisia.
  Ei ollu ehtineet ajaa sitä kenttäratajuttua, tulee myöhemmin. Informoin sitten kun on seuraava yritys.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

52 − = 51