JALAVAN KAUTTA EUROOPPAAN – osa I

JALAVAN KAUTTA EUROOPPAAN, osa I

Vehkaperä2

Lähestyvät europarlamentin vaalit näkyvät myös koillisen Suomen pienissä kunnissa, kaukana Brysselistä. Jalavan kauppakartanossa tuli tutuksi vaalien ehdokas, keskustan Mirja Vehkaperä. Hänen valintansa europarlamenttiin sisältää taivalkoskelaisittain mielenkiintoisen asian. Jos hänet valitaan, nousee Niilo Keränen eduskuntaan ensimmäiseltä varapaikaltaan. – Se toisi kotimaan politiikkaan mielenkiintoa ja uusia mahdollisuuksia koillismaalaisten kannalta katsottuna. Tavallaan kevään eurovaalit ovat myös eduskuntavaalit koillismaalaisille. Tuhannen taalan paikka siis, mietiskelee väki Jalavan pirttikahvilassa.
– Suomen taloudessa huominen on tiukkaa ja niukkaa, mutta maaseudussa on tulevaisuus, tiivistää Mirja Vehkaperä sanomansa taivalkoskelaisille. – Visioissani maaseutu ei ole tyhjenemässä. Koillismaalla ja yleensä maaseudulla on valtavia voimavaroja. Luonnonvaroja on maan uumenissa, niitä tulee käyttää ympäristöä kunnioittaen. Metsät ovat teidän aarteenne, maaseudulta tullaan saamaan puuta ja turvetta sekä vesi- ja tuulivoimaa. Energiahuolto työllistää tulevaisuudessa. Kotimainen puhdas ruoka ja puhdas vesi ovat maaseudun valtteja, niitä tarvitsee koko maa ja maailma. Elintarviketuotannon kysynnässä tulee olemaan todella iso potentiaali, sen turvin maaseutu pysyy asuttuna.
– Meidän pitää miettiä miten pärjäämme EU:n jäseninä. Suomen 13 edustajaa parlamentissa tekee töitä yötä päivää muun muassa sen eteen, että Suomen olosuhteet tehdään tunnetuksi tukipäätösten pohjaksi. Tällä hetkellä maksamme EU:lle enemmän kuin sieltä saamme. Esimerkiksi maataloustuet ja aluekehittäminen ovat varoja, joita EU:sta saadaan takaisin Suomeen, ja ne koskettavat maaseutua. On tärkeää, että parlamentissa on Suomesta edustajia, jotka ymmärtävät harvaan asuttujen seutujen elinehdot.
– Etelä-Euroopan maita hyväksyttiin EU:n jäseniksi löysin perustein. Jatkossa pitää varmistaa, että EU:n jäseniksi pyrkivillä mailla on edellytykset noudattaa yhdessä sovittuja sääntöjä. Nykyisistä jäsenyyden hakijoista Turkki ei täytä jäsenyysedellytyksiä ihmisoikeusasioissa. Tukipaketit esimerkiksi Kreikalle täytyy lopettaa, koska näyttää etteivät ne toimi siellä. Maan täytyy laittaa asioitaan itse kuntoon velkaantumisen pysäyttämiseksi. Irlannissa tehtiin niin, ja siellä tukipaketit toimivat.
– EU:n hyviä puolia ovat muun muassa rauha, yhteistyö maiden välillä sekä alhainen korkotaso. Huonoja puolia ovat päätökset, jotka eivät ole palvelleet Suomen etua. Esimerkiksi rikkidirektiivi rasittaa Suomea, koska kuljetukset täältä ja tänne tehdään meritse.
– EU.n raskasta hallintoa pitää järkeistää. Kokoustaminen kahdessa paikassa rasittaa taloutta ja vie kallista aikaa Euroopan asioiden hoitamiselta. Strasbourgin kokoukset pitää lopettaa. Jotkut tahot ajavat Eurooppaa liittovaltioksi, sitä ei Keskusta halua, sanoo toisen kauden kansanedustaja, eurovaaliehdokas Mirja Vehkaperä jämäkästi.

Aini Vääräniemi 1.2.2014

3 thoughts on “JALAVAN KAUTTA EUROOPPAAN – osa I

  1. weight loss

    Does your site have a contact page? I’m having problems locating it but, I’d like to shoot you an email. I’ve got some recommendations for your blog you might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it grow over time.

    Vastaa
  2. Aini

    Well, thanks a lot for your comment and nice words, I´m some surprised. Yeah, my place is located in Northern Finland, between the towns Oulu and Kuusamo, named Taivalkoski, small village with about 4000 inhabitants in big area.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 4 = 3